Afrikansk svinpest – detta gäller för export av grisprodukter

Den afrikanska svinpesten påverkar företag som exporterar produkter av gris och vildsvin.

Afrikansk svinpest är en allvarlig virussjukdom som drabbar vildsvin och tamgrisar men som tur är inte människa eller andra djurslag. Om ert företag vill exportera köttprodukter av gris eller vildsvin är det viktigt att du följer utvecklingen om utbrottet och restriktioner från tredjeland, det vill säga länder utanför EU.

Livsmedelsverket arbetar, tillsammans med andra myndigheter och EU-kommissionen, intensivt med att försöka möjliggöra så mycket export som möjligt. Vi har publicerat en lista med länder som det går att utfärda exportintyg till och en lista med länder dit det inte går att exportera i nuläget.

– Vår ambition är att kunna hålla informationen så uppdaterad som möjligt, med reservation för att den kan komma att ändras, säger Sofia Ardell, enhetschef för märkning och exportfrämjande.

Läs mer om detta på Livsmedelsverkets hemsida, eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Publicerad

Författare

Taggar

Dela

Läs mer

Elektroniska överföringar riskerar drabbas av tullavgifter

Information från kommerskollegiet nedan om elektroniska överföringar Idag kan elektroniska överföringar flöda fritt över gränser utan tullar, enligt ett så kallat moratorium inom Världshandelsorganisationen WTO. Men det kan…

CBAM – Carbon Border Adjustment Mechanism

Gränsjusteringsmekanism för koldioxid vid import Hur löser ert företag registreringen av CBAM? Behöver ni rådgivning och hjälp med detta. Kontakta oss på Tullsam så hjälper vi er. Registeringen…