Vart är Indien på väg handelspolitiskt?

I Indien, världens femte största ekonomi, finns en tendens att både vilja handla mer med omvärlden och skydda den inhemska produktionen. Vad betyder det när EU och Indien har återupptagit diskussioner om ett frihandelsavtal?

Indiens ambition, att bli ett globalt centrum för industritillverkning, återspeglas i handelspolitiken. Indien verkar vilja testa bilaterala handelsavtal och ekonomiska samarbeten med strategiska partner. Drivkrafterna är att kunna exportera mer varor och tjänster till nya marknader, men också teknikutveckling, diversifierade leverantörskedjor och tillgång till viktiga råvaror.

Men vilka är förutsättningarna för handelspolitiskt samarbete mellan Indien och omvärlden och hur ser Indien på handelsavtal och samarbetet inom WTO?

Läs mer om detta på Kommerskollegiums hemsida.

Publicerad

Författare

Taggar

Dela

Läs mer

Elektroniska överföringar riskerar drabbas av tullavgifter

Information från kommerskollegiet nedan om elektroniska överföringar Idag kan elektroniska överföringar flöda fritt över gränser utan tullar, enligt ett så kallat moratorium inom Världshandelsorganisationen WTO. Men det kan…

CBAM – Carbon Border Adjustment Mechanism

Gränsjusteringsmekanism för koldioxid vid import Hur löser ert företag registreringen av CBAM? Behöver ni rådgivning och hjälp med detta. Kontakta oss på Tullsam så hjälper vi er. Registeringen…